Wat valt er te beleven in Dubai?

Waarom is Dubai zo geliefd onder vakantiegangers?

Dubai ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. De plek is erg geliefd onder toeristen, maar waarom? Dubai is een erg indrukwekkend land met in de hoofdstad een van de mooiste skylines ter wereld. De stad Dubai staat vol met wolkenkrabbers en ook vindt je er het allerhoogste gebouw ter wereld. Alsof dit niet indrukwekkend genoeg is valt er in de stad nog veel meer te zien en te beleven. De Arabische cultuur is er goed terug te zien en dit maakt het ontzettend anders als een vakantie in Europa. Daarnaast is het weer in het land natuurlijk ook ontzettend mooi.

Shoppen in Dubai

Dubai is een ideale plek om te winkelen. De bewoners van de hoofdstad zijn veelal ontzettend rijk en in combinatie met de vele toeristen heeft dit veel grote winkelketens aangetrokken. Als gevolg hiervan bevindt zich hier ook het grootste winkelcentrum ter wereld. Dit winkelcentrum heet The Dubai Mall en zelfs in dit winkelcentrum is er al ontzettend veel te doen. Behalve shoppen kun je er namelijk ook indoor skiën, naar de bioscoop of schaatsen. Alleen in dit winkelcentrum zal je je dus al dagen kunnen vermaken, maar Dubai is nog veel groter als dat.

Ook zit Dubai vol met veel traditionele Arabische markten, genaamd souks. In elke markt vind je weer een ander soort artikelen. Zo heb je bijvoorbeeld de Gold Souk, deze souk zit propvol met kraampjes gevuld met sieraden. Mocht je je een mooie souvenir kunnen veroorloven en willen dan is dit zeker een plek om eens goed te kijken.

Hotels en stranden

Dubai heeft veel goede hotels, wees wel voorbereidt op een prijzig verblijf. Dubai is ontzettend leuk, maar zeker geen plek waar je met weinig geld heen moet gaan. Wij raden je aan om eerst een tijd lang te sparen voor deze vakantie. Een van de websites waar je een vakantie naar Dubai kunt boeken is https://www.kras.nl/vakantie/dubai. Deze website heeft erg scherpe prijzen, vergeet alleen niet dat Dubai een plek is waar de meeste mensen ontzettend veel geld uitgeven. Het vliegticket en de overnachtingen zijn dus lang niet alles.

Dubai heeft ook prachtige en stralend witte stranden. Bezoek bijvoorbeeld eens Al Mamzar Beach Park. Je zal bijna niet weten wat je overkomt als je dit park bezoekt, al zal je na een aantal dagen in Dubai niet meer snel verbaast raken. Wij horen graag over jullie ervaringen in Dubai.

About Tamaris Travel

Check Also

Met de camper een wereldreis maken

Traveling by RV Traveling by RV is becoming increasingly popular. While traveling you need to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *